ITS A LIFE WHERE PEOPLE WANTED TO LOVED AND BE LOVED BY SOMEONE ELSE....
BUT ITS NOT ONLY MAN'S LOVE.....
THINK BOUT IT VERY DEEP IN YOUR HEART :)

SEEKING ALLAH'S LOVE IS THE PRIORITY...

LISTEN TO YOUR HEART BEAT =)

Friday, December 23, 2011

six questions with unexpected answers.....

Once the great Imam Al-Ghazali posed 6 questions to his students as follows;-


Q1 – “What is very close to us in this world?”

The students gave all kind of answers such as our parents, spouse, close friends, our children and etc.

Al-Ghazali replied:-“ Yes, those answers are quite correct but the perfect answer is ‘death’ because Allah SWT has promised us that those who lives will definitely die” (refer Sura Ali Imran 185)

Q2 – What is the furthest from us in this world?”

The students gave all kind of answers such as the country of China, the moon, the sun and etc.

Al-Ghazali replied:“ Yes, those answers are quite correct but the perfect answer is ‘our past’ because in whatever the circumstances , whoever we are and whatever vehicle we use we cannot go back into the past. So we have to always take care of today and the coming days with righteous deeds that is taught by Islam”

Q3 – “What is the biggest in this world?”

The students gave all kind of answers such as the mountain, the earth, the sun and etc.

.
Al-Ghazali replied:-“ Yes, those answers are quite correct but the perfect answer is ‘temptation (Nafs)’. So we must always be cautious with our temptation so as not to allow it to drive us to hell (Jahannam)” Refer Sura Al A’raf 179)

Q4 - “What is the heaviest in this world?”

The students gave all kind of answers such as iron, steel, the elephant and etc.
..
Al-Ghazali replied:-“ Yes, those answers are quite correct but the perfect answer is [b]‘being trustworthy [/B](Amanah)’ Al Ghazali explain “ The plants, trees, animals and the mountain could not accept the task of being the caliph of this world but human, with arrogance and conceit accepted the task and so much so many human beings are being thrown into hell (Jahannam) by Allah SWt because they have breached the trust others place on them. Refer Sura Al Ahzab 72)

Q5 - “What is the lightest in this world?”

The students gave all kind of answers such as cotton, dust, the wind and etc...

Al-Ghazali replied:-“ Yes, those answers are quite correct but the perfect answer is ‘neglecting the salat (daily prayer’. Al Ghazali explain this is especially true as people are known to simply neglect the salat because they are having a business meeting , having to work etc

Q6 - “What is the sharpest in this world?”


The students gave all kind of answers such as the sword, knife and etc...

Al-Ghazali replied:-“ Yes, those answers are quite correct but the perfect answer is ‘human tongue’. Al Ghazali explains that with their tongues human arrogantly will offend and hurt the feeling of others. 

The life of the heart is knowledge; so preserve it, The death of the heart is ignorance; so avoid it. Your best provision is true devotion; so provide it. This advice of mine is enough for you; so heed it. - Imam al-Ghazâlî



i know this kind of copy and paste and its not original from my own thought...but i just want to share with you people how do i feel so touched when i read this and i want you to feel it too...i know maybe me too will not have the answer such like IMAM GHAZALI...from this we can really know what is the heaviest thing in our life...the biggest the nearest...so that we can build our life based on the islamics way...

peace no war :)

Wednesday, December 21, 2011

jom tambahkan pahala :)

Pada satu hari yang indah, dia telah berkata, "الله اكبر".
Kemudian dia menyambung lagi, "لا إلـﮧ إلاَّ اللـَّـﮧ مُـכـمَّــدْ رَسُــولُ اللـَّـﮧ".
Selepas itu dia berkata, "لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ".
Dia menambah sikit lagi, "سُبْحانَ اللهِ وَبِحَمْدِهِ, سُبْحَانَ اللهِ الْعَظِيْمِ".
Dengan melakukan semua perkara berikut, dia telah diberi ganjaran yang sangat besar dari ALLAH SWT.

Kamu mahu tahu siapakah orang yang beruntung itu? Orang itu adalah KAMU!

【ツ】Silakan share pada teman-teman yang lain. Moga beroleh manfaat.

sma2 kita dapat berzikir..

orang yang hebat adalah pabila rohani dia pon hebat...jom kita baca ni selalu....mudah-mudahan diterima amalan and jadi pelindung buat diri kita dari api neraka dan segala azab ALLAH....

Tuesday, December 20, 2011

facebook is not everything....


FACEBOOK....

everyone knows what facebook is...everyone has their own facebook account,,,am i right or wrong here...
i think i'm on the right side...even when you kind of stalk others profile you may see a kid at the age of 10 have facebook...its even said if you dont have facebook you such a lame...

everyone says that facebook is the place where you can connect to your friends or even your old friend whom you've not seen or met seen decades...thats the good thing...the ukhuwah will never apart...
some may say that this facebook account is the place where i can look for my soulmate...emmm is that true or just to fill the loneliness...who knows i'm just guessing...or some may say that this facebook is the place i can share my feelings to all so that everyone can know how i feel...to tell what your problems were...

you update the status almost every second...

"i feel so sad today my boyfriend broke up with me"
"damn you bitch you take my bf i will kill you moron"
"today i went to date with my gf...such a wonderful day today"
"i want to go to sleep now..."
"i'm eating right now"
i'm bla bla bla right now...

so many things...even the things suppose to be kind of secret you wrote it so that all the world knows your secret...
if only i think to update status on facebook is to just speak then it will come out...wah all of the thing you've want to say must been posted to the wall already...
some of us i think if there's problem came into their life, the first thing he or she tell to is the facebook..its like facebook is the GOD to express all the thing...

isnt that HE is the one who you suppose to look for whenever trouble or problems come...

does facebook makes you feel relieved, calm or peace???
does facebook can solve all your problems???
does every friend you have comment and say the solution???
does every friends you have comfort you???

ok maybe some friends do care bout you...but do you heart really feel at ease for real???
you may say yes but to be honest and true you feel it???
not that 100% right???

facebook is not the one who hold your heart...
facebook not the one who control your heart...
dont tell everything in facebook cause it might end up badly..

if you tell ALLAH no one know...only HE knows...HE can keep your secret safely...no one will know...if you tell facebook your friends might tell others...
ALLAH can make you feel calm...trust me..

if you have any kind of problems...take the wudhu' then do "solat sunat" then raise up your hand...
tell everything to HIM....cry as hard as you want...no one will call you childish or whatever...no one will laugh at you...instead HE will help you...


MAKE ALLAH IS YOUR GOD...
IS NOT A CHOICE BUT YOU MUST....
ALLAH IS THE BEST....

CHOOSE ALLAH MEANS YOU CHOOSE A LIVE OF HAPPILY EVER AFTER :)


F - Fahamilah wahai manusia
A - ALLAH itu MAHA BERKUASA dan MAHA PENYAYANG
C - Cinta pada manusia hanya sekejap cinta pd ALLAH kekal abadi
E - Esok entah kita masih bernyawa @ pun tidak
B - Beramallah kita pada yg MAHA ESA kerana
O - Orang yg selalu beramal di sayangi ALLAH dan
O - Orang yg berbuat kebaikan akan di limpah kurniaNYA
K - Kerana ALLAH itu satu ♥

Thursday, December 8, 2011

nanti-nantilah....

"eh mlm ni kena baca la ape yg blaja dlm lecture td...nnti bak kata prof if u dont read soon after class u might forget and unable to recall back"

so mcm semangat nk baca da siap da buka buku and pegang pensel...


tiba-tiba hati cakap "eh ak xbukak fb lgi la arini...aceh nk bukak jap la rasanya msti bnyk noti...yela bdak hot kan ak ni :D...ok eh 20 minit je ye"

after 20 minit.....

"eh sonok gak ni stalk owg...eh da 20 minit da...emmm jap la...ish2 dia ni ngan org ni rupenye xsanka tol"

lepas pukul yg ke brapa.....

"ngantukknyeerrrr....zzzzzzz jom tido la.....esok je la ak study...exam pon lame lgi kan....ok nite sume"


siapa blh bgtaw apakah sifat yg ditunjukkan ole si polan di atas???


paham x??? heee...paham la kan...procastination is the words of "tangguh" in english....
so this is kind of what the polan up there had been doing.....

is it a good thing or bad thing???

of coz bad right....very very bad...me too kdg2 rasa mcm malas nye...tlg lah ak nk tgk movie...ak nk tgk runningman sume...tp pikir balik antara runningman dgn module cns mne lgi pntg???

tp lumrah manusia even saya sndri lebih suka kan sumting yg leisure...yg xyah la nk gune otak sgt...tp kalau la sume org mcm ni mcm mne dunia nk maju...mcm mne diri sndri nk berjaya...mcm mna ISLAM nk membangun and berkembang....

"berkorban apa saja...harta ataupun nyawa"
lagu ni femes kan...so to be success first is to sacrifice...sacrifice all the joyousness...all the fun happy thing for a while...but that doesnt mean that u suppose to be serious all the time...its quite boring if u're too serious...
one thing u should keep yourself distance with is the word of...

which is the word for the PROCRASTINATOR!!!!!

oit-oit sume bertangguh tu xkan penah bgi benefit or kelebihan pon...yes at first happy la kan mcm xde wat pape sume tp nnti final nnti...nahas korunk sume...alamatnya nnt kopi kaw kapal api satu jug korunk hentam...


stop being procrastinator...be active and be the mover...the doers...tired first is worth when at last u get the happiness that u'll be very grateful. for..

anyway ALLAH XSUKA TAW ORG YG BERTANGGUH....

jom kita saksikan kisah2 org procrastinator....









dear kwn2 sekalian.....

jgnlah kita menangguh-nagguhkan sesuatu kerja...kelak kita akan binasa and kelak kita maybe akan termasuk dlm golongan org yg menyesal...kalau menyesal di kemudian hari xberguna lgi...biarlah kita besusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian...dlm setiap perkara yg kita inginkan tak akan ada yg permulaannya mudah...sume nya ada pahit manis maung nya sendiri tp ALLAH bg kita kudrat untuk wat sume tu...ALLAH bagi kita akal untuk kita selesaikan sumenya...ALLAH bagi kita sahabat untuk kita bekerjasama meringankan beban...tgk mmg ALLAH aturkan benda yg susah untuk kita...tp cara untuk mudahkan sume nye ada di sekeliling kita...tinggal kita je nk pilih kot yg mne...jgn lah smpi menghalalkan cara untuk mendapatkan sesuatu...wat kerja biarlah berpandukan AL-QURAN dan SUNNAH....

‎"Allah did not promise that the way would be easy. But, He did promise that He would be with you in every single step of your life as long as you want Him too.Then, when you have take a decision, put your trust in Allah, certainly, Allah love to those who put their trust in Him."









Ha...sapa ada sifat-sifat di atas ni...mksudnya anda telah memasuki lembah "penangguhan"...jadi waspada...elakkan diri anda sblom terjebak...kalau x...habislah!!!!!!


jgn smpi jd mcm atuk ni...tu la bertangguh je keje...ceh masa muda enjoy la konon...da tua baru sedar perkara apa yg di nak buat dlm hidup dia....kalau da tua da x larat da oi...energy sume da kurang...so sementara masih lagi ALLAH bagi kekuatan ni rancanglah and pikirlah jalan hidup anda sebelum terlambat....






Wednesday, December 7, 2011

-random kot-

\
orang meaning human...human meaning manusia...so tu perkataan sume adalah sinonim....huuuuu...

based on gambar tu...hehehe mcm nk wat presentation la plak kan...blogging kind of presentation what...but presentation of the thought sincerely from the heart...aceceh mcm 'terjiwang' >.<

ok back to our topic...just look at the picture...apa yg blh d'lihat and perhatikan...there's so many kind of expression...right??? so nk kata kat sini manusia atau orang atau human ni are variety...all of us have different kind of attitude, personality, habit...even names....

kita diciptakan ke dunia ni bkn  hanya dgn satu karakter...and antara kita pon xsama...masing2 ada perangai dia sendiri....as i grow up...huuu grow xdelah grow mne pon...apa yg ckpkan...manusia ni bkn nya gaya je yg lain tp hati pon lain2 gak....


ada orang yg hatinya cpt sgt terasa even dgn small things...ada yg 'ok ak xkesa...lantaklah'...ada yg pendam and one day explode...itu agak bahaya....

sbnarnya xtaw pon nk tulis ape...tiba2 blank...kita pon taw kan dunia ni ada mcm2 org...so kita xley nk expect sume org sma prngai mcm kita....and jugak kita xblh nk expect org phm kita totally...i mean even kdg2 best friend kita pon xtaw apa yg bermain dlm hati kita....so bila ada perkara kecil yg berlaku and mmg lumrah kita mmg xblh nk puaskan hati sume org walopon kita da wat yg terbaik....coz kita xperfect....no one is perfect totally in this earth...

dont always judge people this and that but look for yourself...
if you're to busy saying people this and that ....you should be busy to make sure yourself not to be this and that....

  -saying random words with no motive and no point...-




Friday, November 25, 2011

akan ada satu hari nanti......


akan ada masa dl suatu hari yg kita lalui tu sumernye xkena...kita cbe berfikir positif...kita cbe buang perasaan sedih keliru kecewa tu jauh2...tp apa pon yg kita buat tetap xberjaya...

akan ada satu masa dlm satu hari yg kita lalui tu kita nk sangat org taw ape kita rasa...kita nk org paham ape yg bermain dlm hati kita...apa yg bermain dlm otak kita...tp mcm mne kita bg hint pon kat org sekeliling kita diorang tetap xprasan....
akan ada dlm satu hari yg kita lalui di mana senyuman kebahagiaan yg kita tunjukkan kat rg sumenyer palsu...kita menjerit sekuat-kuatnya dlm hati kita tp xde siapa pon yg dgr...kita cbe untuk bersuara tp tiap kali kita buka mulut xde satu huruf and perkataan pon yg keluar....

akan ada dlm satu hari yg kita lalui kita nk org di sekeliling kita bersama kita tiap masa yg kita lgi2 waktu yg emergency yg mna kita btol2 in need of S.O.S emotionally...but no one there for you...
draw, fruitloops, fun, help, man
ada org yg akan hidup 100 tahun...ada lak 60 je...ada yg 20...ada jugak yg xsempat nk tgk muka ibu yg melahirkan dia...dia dipanggil menghadap ILAHI....

dlm perjalanan hidup ni akan ada byk bnd yg berlaku...akan ada satu hari tu akan berlaku gak walau mcm mne hati kita xnk bnd tu berlaku...mcm mne kita cbe mnolak sme tu dri t'jadi...tpi dia tetap juga berlaku....

bkn kuasa kita untuk menukar takdir kita...menukar nsib kita...andai kita ada kuasa yg sebegitu rupa...for sure dlm dunia ni xkan ada org yg bunuh diri...xde org gila...sgala yg indah je yg blaku dlm dunia ni....
tatkala kita tiada sapa untuk kita luahkan isi hati kita....
tatkala org sume xpham kita....
tatkala kita jerit sekuat-kuatnya tp org seolah2 xdgr lngsng kita....
waktu tu berpaling lah PADA YG MAHA ESA....
ye DIA mmg xde depan kita...
xde untuk peluk kita...
xde untuk balas balik ape yg kita kata.....

TP DIA LAH PEMILIK HATI KITA...
DIA LAH YG PGG HATI KITA SBNRNYA....

msti mcm pelik kan hati kita...kita la yg kontrol kan...hati kita...kita je la yg blh fix kan....
kita hidup pon atas sbb DIA pilih kita untuk hidup...ada kwn saya pnya status fb kata...

"I could have been created an animal or an inanimate object but Allah created me as a human being. I could have been from the people of disbelief, but Allah granted me emaan. I could have been from the ummah (nation) of any Prophet, but Allah allowed me to be from the ummah of the beloved Prophet Muhammad (S.A.W). Will I not then be grateful?-ALLAH still grants us with eeman and Islam.."

sdap kan kata2 dia...tp btol kan apa yg dia ckp...dlm kita hidup ni tatkala kita susah kita akn mencari satu bnd yg dpt bantu kita tatkala tu...tp lumrah manusia akan berpling pd satu kuasa yg hebat pd masa itu...

ALLAH....

DIA LAH JAWAPAN KITA....
DIA LAH TITIK AKHIR DLM SGLA PERKARA YG BERLAKU....
RUJUK LAH DIA...
APPOINTMENT DGN DIA BILA2 PON BLH...
XKIRA KAT MNE2...
SBB DIA SENTIASA DI SISI KITA...
BG YG MEMPERCAYAINYA...
MENANGISLAH SEMAUNYA PD-NYA...
MENGADULAH PD-NYA...
KERANA PADANYA YG SEPATUTNYA KITA LUAHKAN SEGALANYA....
PERCAYALAH....
DIRI INI XPERNAH BERBOHONG....

namun andai hatimu tidak terubat...periksalah kembali amalan perkara seharian mu...
ada kemungkinan ketelanjuran kita bertindak dlm seharian menyebabkan doa kita xditerima.....







Tuesday, November 22, 2011

-xpatot-


manusia memang tak lari langsung and macam tak kan pernah kot untuk tidak bercakap or berkata-kata....melainkan ada sebab yang memang tidak dapat dielakkan...macam bisu tapi still lagi boleh bercakap dengan bahasa isyarat...kira cakap la jugak tu kan...

mulut orang mana la kita boleh tutup...ikut dia la kan nak kata apa...tp benda yang tidak sepatotnya yang diperkatakan adalah...

"pabila dia berkata dia xbuat apa yg ddikatakan itu"
sometimes it good bila ada orang bagi nasihat or kata-kata mutiara berlian sume...tapi amatlah mengecewakan apabila dirinya sendiri tidak mempraktikkan, tidak melakukan seperti ape yg dibicarakan...

heeeemmm, bukan ke ALLAH xsuka org yg mcm...ye mmg kadang2 manusia itu lupa alpa and thats the fitrah of kita as manusia...tapi untuk menjadi contoh pd org lain...or misalan ketua rasanya ada ke org yg akan hormat dia klu dia ckp tp ia sndri x buat...

rasanya nnti mst org dok kata..

"eleh dia tu ckp je hebat,,,ckp je lebat tapi hasil pon xde"
"emmm mls la nk ikot tuan pny bdan tu pon xbuat xkan ak nk buat kot"
"ala dia tu nasihat org je lbh tp dia xpon"

first sbagai yg bkn tuan yg ckp tu mmg xptot ckp mcm ni...tp msti akan t'gerak kat hati...tol x???
jgn tipulah...sbb kita manusia biasa kan...

so sbnrnya xsalah kalau kita nk ckp ape pon...cme telinga kita lagi dekat dgn mulut kita nk compare dgn telinga org jaraknya dgn mulut kita...so patotnya kita yg lebih mendengar terhadap apa yg kita katakan...sbb tu ALLAH bg kita dua telinga....
ingatlah setiap butir bicaramu ada org akan mengingatinya...
berwaspadalah dgn kata-katamu itu...
tidak mustahil kata-katamu sendiri yg akan membinasakan diri mu suatu hari nnti...

kita xtahu hati org lain...
jadi berfikirlah dahulu sblom berkata2 and praktikkan lah dgn ape kamu perkatakan....
xsusah pon sbb klu kita ckp mst kita taw cne nk buat kan...

so kwn2 klu mcm tu barulah blh wujud satu komuniti yg aman dan sejahtera....

peace no war :)

Wednesday, November 9, 2011

love HIM as much as you can....never stop....


how do you feel when there someone who really do love you though they never met you once before???
what will you do??? 
you love them back or what???
will you feel the same way for them or only a little or you feel nothing at all???
how will you feel when the person who loves you so much call you at the time of their death???

there is a man who does loves us sooooo much though HE never met us before...
HE lives thousands years ago before us...
HE's the one who give us the way to live in the straight path...
HE who sacrificed so much to us and no one can ever paid HIM even with billions of dolar..
HE who had feel the bitterness of life so many times during HIS life...
HE who feel the pain because of HIS people...

but HE still loves us so much...
HE still be patience to us and never give up for guiding us...
for us to have a better life...
not only in this world but also in the world after this....

during HIS death...
HE called us..not his wives or his friends...
BUT US....

UMMATI,,,UMMATI,,,UMMATI....

HE never met us but why HE loves so much..
and why cant we love HIM back likes how HE loves us....

MUHAMMAD (peace be upon him)

I DO LOVE YOU SO MUCH...
I DO MISS YOU SO MUCH...
I DO WANT TO MEET YOU SO MUCH...

does all this sentences made just for your wives...for your husband...for your parents...
doesn't HE deserve this kind of words from you...

HE deserved more than this...

DEAR FRIENDS.,,,
LOVE HIM AS MUCH AS YOU CAN...
CAUSE IF YOU LOVE HIM...
MEANS YOU LOVE THE ONLY ONE ...
ALLAH...


to play it pause the music first :D


video

Friday, November 4, 2011

HE is the one...:)








        
 ALLAH is everywhere...
raised your hands and tell HIM everything...
HE's the one who understand you so much...
Though HE does not in front of you...
But HE's the best listener ever in this entire world...
no such thing can be ever compared with HIM...

SAY IT OUT LOUD THAT ...
I LOVE YOU OH ALLAH :)
Why you can't say you love HIM as HE supposed deserved to be loved sooo much...
just think back all my dearie friends...









ALLAH never look to our wealthy or pretty face of voluptuous body or whatever you have..
all HE ever wanted is to always believe as HE is the only GOD in this whole world...its been said many times in the quran...is just so sad why there such people who dont believe ALLAH is the only GOD...

if you believe that GOD is more than one how a could a country have two president at the same time ruling their kingdom...isnt that theory can be applied there...

human can build the tallest building in the world but yet human still unable to make the sun rise...its true human can make lots of things in this world...invent something new but yet can they make a cloud hanging up in the blue sky???

think again...there's only one can all this amazing stuff...its ALLAH...HE is the MOST CAPABLE...

as time pass by we're getting near to our death...have we ever know when is the date of our death...so be prepared....we might be dead tomorrow who knows...

ONLY HE KNOWS EVERYTHING...THAT IS ALLAH THE ALMIGHTY :)