ITS A LIFE WHERE PEOPLE WANTED TO LOVED AND BE LOVED BY SOMEONE ELSE....
BUT ITS NOT ONLY MAN'S LOVE.....
THINK BOUT IT VERY DEEP IN YOUR HEART :)

SEEKING ALLAH'S LOVE IS THE PRIORITY...

LISTEN TO YOUR HEART BEAT =)

Friday, November 25, 2011

akan ada satu hari nanti......


akan ada masa dl suatu hari yg kita lalui tu sumernye xkena...kita cbe berfikir positif...kita cbe buang perasaan sedih keliru kecewa tu jauh2...tp apa pon yg kita buat tetap xberjaya...

akan ada satu masa dlm satu hari yg kita lalui tu kita nk sangat org taw ape kita rasa...kita nk org paham ape yg bermain dlm hati kita...apa yg bermain dlm otak kita...tp mcm mne kita bg hint pon kat org sekeliling kita diorang tetap xprasan....
akan ada dlm satu hari yg kita lalui di mana senyuman kebahagiaan yg kita tunjukkan kat rg sumenyer palsu...kita menjerit sekuat-kuatnya dlm hati kita tp xde siapa pon yg dgr...kita cbe untuk bersuara tp tiap kali kita buka mulut xde satu huruf and perkataan pon yg keluar....

akan ada dlm satu hari yg kita lalui kita nk org di sekeliling kita bersama kita tiap masa yg kita lgi2 waktu yg emergency yg mna kita btol2 in need of S.O.S emotionally...but no one there for you...
draw, fruitloops, fun, help, man
ada org yg akan hidup 100 tahun...ada lak 60 je...ada yg 20...ada jugak yg xsempat nk tgk muka ibu yg melahirkan dia...dia dipanggil menghadap ILAHI....

dlm perjalanan hidup ni akan ada byk bnd yg berlaku...akan ada satu hari tu akan berlaku gak walau mcm mne hati kita xnk bnd tu berlaku...mcm mne kita cbe mnolak sme tu dri t'jadi...tpi dia tetap juga berlaku....

bkn kuasa kita untuk menukar takdir kita...menukar nsib kita...andai kita ada kuasa yg sebegitu rupa...for sure dlm dunia ni xkan ada org yg bunuh diri...xde org gila...sgala yg indah je yg blaku dlm dunia ni....
tatkala kita tiada sapa untuk kita luahkan isi hati kita....
tatkala org sume xpham kita....
tatkala kita jerit sekuat-kuatnya tp org seolah2 xdgr lngsng kita....
waktu tu berpaling lah PADA YG MAHA ESA....
ye DIA mmg xde depan kita...
xde untuk peluk kita...
xde untuk balas balik ape yg kita kata.....

TP DIA LAH PEMILIK HATI KITA...
DIA LAH YG PGG HATI KITA SBNRNYA....

msti mcm pelik kan hati kita...kita la yg kontrol kan...hati kita...kita je la yg blh fix kan....
kita hidup pon atas sbb DIA pilih kita untuk hidup...ada kwn saya pnya status fb kata...

"I could have been created an animal or an inanimate object but Allah created me as a human being. I could have been from the people of disbelief, but Allah granted me emaan. I could have been from the ummah (nation) of any Prophet, but Allah allowed me to be from the ummah of the beloved Prophet Muhammad (S.A.W). Will I not then be grateful?-ALLAH still grants us with eeman and Islam.."

sdap kan kata2 dia...tp btol kan apa yg dia ckp...dlm kita hidup ni tatkala kita susah kita akn mencari satu bnd yg dpt bantu kita tatkala tu...tp lumrah manusia akan berpling pd satu kuasa yg hebat pd masa itu...

ALLAH....

DIA LAH JAWAPAN KITA....
DIA LAH TITIK AKHIR DLM SGLA PERKARA YG BERLAKU....
RUJUK LAH DIA...
APPOINTMENT DGN DIA BILA2 PON BLH...
XKIRA KAT MNE2...
SBB DIA SENTIASA DI SISI KITA...
BG YG MEMPERCAYAINYA...
MENANGISLAH SEMAUNYA PD-NYA...
MENGADULAH PD-NYA...
KERANA PADANYA YG SEPATUTNYA KITA LUAHKAN SEGALANYA....
PERCAYALAH....
DIRI INI XPERNAH BERBOHONG....

namun andai hatimu tidak terubat...periksalah kembali amalan perkara seharian mu...
ada kemungkinan ketelanjuran kita bertindak dlm seharian menyebabkan doa kita xditerima.....







Tuesday, November 22, 2011

-xpatot-


manusia memang tak lari langsung and macam tak kan pernah kot untuk tidak bercakap or berkata-kata....melainkan ada sebab yang memang tidak dapat dielakkan...macam bisu tapi still lagi boleh bercakap dengan bahasa isyarat...kira cakap la jugak tu kan...

mulut orang mana la kita boleh tutup...ikut dia la kan nak kata apa...tp benda yang tidak sepatotnya yang diperkatakan adalah...

"pabila dia berkata dia xbuat apa yg ddikatakan itu"
sometimes it good bila ada orang bagi nasihat or kata-kata mutiara berlian sume...tapi amatlah mengecewakan apabila dirinya sendiri tidak mempraktikkan, tidak melakukan seperti ape yg dibicarakan...

heeeemmm, bukan ke ALLAH xsuka org yg mcm...ye mmg kadang2 manusia itu lupa alpa and thats the fitrah of kita as manusia...tapi untuk menjadi contoh pd org lain...or misalan ketua rasanya ada ke org yg akan hormat dia klu dia ckp tp ia sndri x buat...

rasanya nnti mst org dok kata..

"eleh dia tu ckp je hebat,,,ckp je lebat tapi hasil pon xde"
"emmm mls la nk ikot tuan pny bdan tu pon xbuat xkan ak nk buat kot"
"ala dia tu nasihat org je lbh tp dia xpon"

first sbagai yg bkn tuan yg ckp tu mmg xptot ckp mcm ni...tp msti akan t'gerak kat hati...tol x???
jgn tipulah...sbb kita manusia biasa kan...

so sbnrnya xsalah kalau kita nk ckp ape pon...cme telinga kita lagi dekat dgn mulut kita nk compare dgn telinga org jaraknya dgn mulut kita...so patotnya kita yg lebih mendengar terhadap apa yg kita katakan...sbb tu ALLAH bg kita dua telinga....
ingatlah setiap butir bicaramu ada org akan mengingatinya...
berwaspadalah dgn kata-katamu itu...
tidak mustahil kata-katamu sendiri yg akan membinasakan diri mu suatu hari nnti...

kita xtahu hati org lain...
jadi berfikirlah dahulu sblom berkata2 and praktikkan lah dgn ape kamu perkatakan....
xsusah pon sbb klu kita ckp mst kita taw cne nk buat kan...

so kwn2 klu mcm tu barulah blh wujud satu komuniti yg aman dan sejahtera....

peace no war :)

Wednesday, November 9, 2011

love HIM as much as you can....never stop....


how do you feel when there someone who really do love you though they never met you once before???
what will you do??? 
you love them back or what???
will you feel the same way for them or only a little or you feel nothing at all???
how will you feel when the person who loves you so much call you at the time of their death???

there is a man who does loves us sooooo much though HE never met us before...
HE lives thousands years ago before us...
HE's the one who give us the way to live in the straight path...
HE who sacrificed so much to us and no one can ever paid HIM even with billions of dolar..
HE who had feel the bitterness of life so many times during HIS life...
HE who feel the pain because of HIS people...

but HE still loves us so much...
HE still be patience to us and never give up for guiding us...
for us to have a better life...
not only in this world but also in the world after this....

during HIS death...
HE called us..not his wives or his friends...
BUT US....

UMMATI,,,UMMATI,,,UMMATI....

HE never met us but why HE loves so much..
and why cant we love HIM back likes how HE loves us....

MUHAMMAD (peace be upon him)

I DO LOVE YOU SO MUCH...
I DO MISS YOU SO MUCH...
I DO WANT TO MEET YOU SO MUCH...

does all this sentences made just for your wives...for your husband...for your parents...
doesn't HE deserve this kind of words from you...

HE deserved more than this...

DEAR FRIENDS.,,,
LOVE HIM AS MUCH AS YOU CAN...
CAUSE IF YOU LOVE HIM...
MEANS YOU LOVE THE ONLY ONE ...
ALLAH...


to play it pause the music first :D


video

Friday, November 4, 2011

HE is the one...:)








        
 ALLAH is everywhere...
raised your hands and tell HIM everything...
HE's the one who understand you so much...
Though HE does not in front of you...
But HE's the best listener ever in this entire world...
no such thing can be ever compared with HIM...

SAY IT OUT LOUD THAT ...
I LOVE YOU OH ALLAH :)
Why you can't say you love HIM as HE supposed deserved to be loved sooo much...
just think back all my dearie friends...









ALLAH never look to our wealthy or pretty face of voluptuous body or whatever you have..
all HE ever wanted is to always believe as HE is the only GOD in this whole world...its been said many times in the quran...is just so sad why there such people who dont believe ALLAH is the only GOD...

if you believe that GOD is more than one how a could a country have two president at the same time ruling their kingdom...isnt that theory can be applied there...

human can build the tallest building in the world but yet human still unable to make the sun rise...its true human can make lots of things in this world...invent something new but yet can they make a cloud hanging up in the blue sky???

think again...there's only one can all this amazing stuff...its ALLAH...HE is the MOST CAPABLE...

as time pass by we're getting near to our death...have we ever know when is the date of our death...so be prepared....we might be dead tomorrow who knows...

ONLY HE KNOWS EVERYTHING...THAT IS ALLAH THE ALMIGHTY :)